Nebe ze Sushi?
Chiqui ‘Maki‘ Tita a Greg pro vás připraví pár delikates v podobě z tohoto Japonského umění. Naučí vás, jak na správné Sushi z potravin, co se dají sehnat tady, ale i z autentických japonských potravin určených přímo pro sushi.
<<<A to vše ve středu 22. od 19:00 >>>
Povzbuďte svůj apetit pro tento večer – budeme se učit, vařit, ochutnávat a motat a motat….
Celá akce je free, ale příspěvky na ingredience jsou vítány. Popřípadě pokud máte vlastní hůlky, nebo skvěle nabroušený nůž, zbytečnou flašku bílého, bring it in. Ať vám to doma nezvostane ležet jen tak ladem.
Sushi heaven
Chiqui ‘Maki‘ Tita w/ Greg will prepare & teach the fine art of Japanese Sushi fish delicatessen.
From the local sourced base ingredients to the authentic finished dining experience.
<<<<Wednesday 22’nd from 19.oo.>>>>>
Makings, assortments & the know how in da’ house.
Bring your appetites for learning & tasting.
Event is free & donations is appreciated.
If you have chop sticks & sharp knife bring with.. Maybe also bottle white wine))

Sushi rice
easy peasy sushi
- 2 rice cooker cups (360 ml) (uncooked) short grain Japanese rice*
- 2” (5 cm) kombu (optional – traditionally, for sushi we cook rice with kombu)
- 4 Tbsp. rice vinegar
- 2 Tbsp. sugar
- 1 tsp. saltfor more detail info see

Filling - Hosomaki sushi
easy peasy sushi
- 1 Japanese or Persian cucumber (yield 8 rolls)
- 6.8 oz (194 g) sashimi-grade tuna (yield 12 rolls)
- 1 box Natto (fermented soybean) (yield 2 rolls)for more detail info read

everything else
easy peasy sushi
- 5 full sheets nori (roasted seaweed)
- Vinegared hand-dipping water (Tezu): ¼ cup water + 2 tsp. rice vinegar
- Soy sauce
- Wasabi (optional)
- Pickled ginger (optional)
- One bamboo sushi mat (See the post for recommendation)